Responsive image

 

Acupunctuur

is één van de oudste behandelingsmethoden ter verbetering van de gezondheid en ter voorkoming van ziekten. Het lichaam bestaat uit behalve materie zoals de botten en spieren ook uit subtiele energie. De energie die het hart doet kloppen en de hersenen laat werken is daar een voorbeeld van. Er is nog een subtielere vorm van energie die door energiebanen stroomt. Deze energiebanen worden meridianen genoemd. Net zoals de energie van de zenuwbanen heeft de energie in de meridianen invloed op het functioneren van het lichaam. Wanneer deze energie niet goed stroomt, ontstaan er klachten in het lichaam. Dit kunnen zowel lichamelijke als emotionele klachten zijn.

Tegenwoordig kunnen de punten op de meridianen aangetoond worden bijvoorbeeld door het meten van de elektrische huidweerstand. Bij acupunctuur worden verschillende attributen gebruikt. Behalve de verschillende soorten naalden, die in de huid worden gezet, wordt ook gebruikt gemaakt van verwarming van de acupunctuurpunten op diverse manieren. Dit laatste noemt men moxa.

In de loop van de eeuwen is de acupunctuur vanuit China verspreidt en heeft zich steeds meer ontwikkeld. Ook in het voor lange tijd geïsoleerde Japan heeft de acupunctuur zich tot een bijzondere vorm ontwikkeld. Een van de oorzaken is dat er een periode is geweest dat alleen blinde mensen acupunctuur mochten doen. Dit was omdat dit één van de weinige mogelijkheden was om in hun levensonderhoud te voorzien. Door hun "handicap" hebben de blinde acupuncturisten hun tastzin enorm ontwikkeld. Dit had tot gevolg dat de acupunctuurpunten veel nauwkeuriger gelokaliseerd werden en dat daardoor de behandeling succesvoller werd.

 

Klachten die goed te behandelen zijn met Chinese en Japanse acupunctuur:

  • Alle mogelijke pijnklachten van spieren en gewrichten zoals pijn aan de nek, schouders en armen, RSI, rug en benen
  • Spijsverteringsklachten zoals constipatie, diarree, spastische dikke darm en maagklachten
  • Ademhalingsklachten zoals benauwdheid, astma, allergieën
  • Klachten aan ogen en oren, hoofdpijn en migraine, duizeligheid
  • Klachten betreffende menstruatie of urinewegen
  • Vermoeidheid
  • Stress en slapeloosheid
  • Preventief

 

De behandeling duurt gemiddeld tussen de 45 en 60 minuten. De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de klacht. Duidelijke vooruitgang is meestal na drie tot zes behandelingen merkbaar. Acute problemen reageren meestal sneller terwijl chronische problemen meer tijd vragen.

De kosten zijn € 55,00 per behandeling. De behandelingen worden gegeven door Jan Harmes. Sinds 1996 geeft hij beroepsmatig behandelingen.

Adres praktijk voor acupunctuur-sessies:
Jacob van der Doesstraat 98 te Den Haag

Voor afspraken:

T: 070 - 3.46.54.14
of janharmes@gmail.com


© 2017 ·Yogastudio de Cirkel